Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Іван Гончар. «Кривий танець», 1970-і рр. Збірка Музею Івана Гончара. Фото: facebook.com/honcharmuseum

В «Укрзалізниці» запевняють, що планували закупити рушники та вишиванки по чотири тисячі гривень за штуку для сувенірів. Про це йдеться у відповіді на запит Української правди.

Видання дослівно цитує «Укрзалізницю»:

«Українські вишиванки та рушники є елементом культурної спадщини держави. Як для українців, так і для іноземців українські вишивані сорочки та рушники є одними із символів нашої країни.

Зважаючи на зазначене, з метою збереження українських національних цінностей та їх популяризації в Україні та світі АТ “Укрзалізниця” рушники та вишиванки використовуються як пам’ятні сувеніри під час проведення урочистих та представницьких заходів».

Першого серпня стало відомо, що філія «Укрзалізниці» підписала два контракти на закупівлю 200 вишиванок та 200 лляних рушників на 1,53 мільйона гривень. Це виходить приблизно по чотири тисячі гривень за виріб. Але пізніше контракти відмінили.

Керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що філія «Центр сервісного забезпечення» славиться дивними замовленнями. Він доручив протягом місяця провести повний аудит процедур закупівель «Укрзалізниці».

Так само «Укрзалізниця» збиралася закупити подарункових стаканів на 1,3 мільйона гривень – кожен вартістю дві тисячі гривень. Кравцов запевнив, що і цієї закупівлі не буде.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button