Американський KFC почав готувати крильця та нагетси зі штучної курятини
У перший день страви зі штучного м'яса закінчилися за п'ять годин.
У перший день страви зі штучного м'яса закінчилися за п'ять годин.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
27 серпня один із ресторанів мережі KFC в Атланті, США, почав подавати нагетси та «крильця» без кісток зі штучної курятини з рослинної сировини, повідомляє Vox.
Вранці біля ресторану вишикувалася черга за штучною курятиною, в якій відвідувачі стояли по дві години. Працівникам KFC довелося закрити віконце обслуговування автомобілів, а менш як за п’ять годин страви зі штучного м’яса закінчилися, пише жителька Атланти Ешлі Ренн.
Сама вона не куштувала «курятину», оскільки є веганкою, а штучне м’ясо у ресторані смажать у тій самій олії, що й звичайне. Та новинку спробував її чоловік і лишився задоволеним. У KFC зазначають, що штучна курятина орієнтована на флекситаріанців – людей, які намагаються обмежити споживання тваринних продуків, але не виключають їх із раціону повністю, повідомляє CNBC.
На основі відгуків відвідувачів KFC ухвалюватиме рішення про запровадження штучного м’яса в мережі ресторанів у США.
Штучну курятину виробляє компанія Beyond Meat, заснована 2009 року. Вона спеціалізується на рослинних замінниках яловичини, в основі яких – бобовий білок, рапсова і кокосова олії. Продукти імітують смак, текстуру та поживність справжнього м’яса. Конкурент компанії – Impossible Foods, який уклав угоду з фастфуд-ресторанами Burger King.
Vox зазначає, що хоча вирощування корів на м’ясо є значним чинником кліматичних змін, замінники курятини не менш актуальні. По-перше, для виробництва обсягу м’яса з однієї корови потрібно багато курчат. По-друге, кури зазвичай утримуються чи не в найгірших умовах: їх тримають у тісних клітках, дають антибіотики та застосовують технології для швидкого нарощування маси.
Нагадаємо, взимку ініціатива Відкриті клітки опублікувала відео жорстокого поводження з гусями на єдиній в Україні фабриці з виробництва фуа-гра. Після цього компанія «Миронівський хлібопродукт» оголосила про рішення закрити цю фабрику.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті