Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 26307 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/HeyAshleyRenne

27 серпня один із ресторанів мережі KFC в Атланті, США, почав подавати нагетси та «крильця» без кісток зі штучної курятини з рослинної сировини, повідомляє Vox.

Вранці біля ресторану вишикувалася черга за штучною курятиною, в якій відвідувачі стояли по дві години. Працівникам KFC довелося закрити віконце обслуговування автомобілів, а менш як за п’ять годин страви зі штучного м’яса закінчилися, пише жителька Атланти Ешлі Ренн.

Сама вона не куштувала «курятину», оскільки є веганкою, а штучне м’ясо у ресторані смажать у тій самій олії, що й звичайне. Та новинку спробував її чоловік і лишився задоволеним. У KFC зазначають, що штучна курятина орієнтована на флекситаріанців – людей, які намагаються обмежити споживання тваринних продуків, але не виключають їх із раціону повністю, повідомляє CNBC.

Фото: KFC

На основі відгуків відвідувачів KFC ухвалюватиме рішення про запровадження штучного м’яса в мережі ресторанів у США.

Штучну курятину виробляє компанія Beyond Meat, заснована 2009 року. Вона спеціалізується на рослинних замінниках яловичини, в основі яких – бобовий білок, рапсова і кокосова олії. Продукти імітують смак, текстуру та поживність справжнього м’яса. Конкурент компанії – Impossible Foods, який уклав угоду з фастфуд-ресторанами Burger King.

Vox зазначає, що хоча вирощування корів на м’ясо є значним чинником кліматичних змін, замінники курятини не менш актуальні. По-перше, для виробництва обсягу м’яса з однієї корови потрібно багато курчат. По-друге, кури зазвичай утримуються чи не в найгірших умовах: їх тримають у тісних клітках, дають антибіотики та застосовують технології для швидкого нарощування маси.

Нагадаємо, взимку ініціатива Відкриті клітки опублікувала відео жорстокого поводження з гусями на єдиній в Україні фабриці з виробництва фуа-гра. Після цього компанія «Миронівський хлібопродукт» оголосила про рішення закрити цю фабрику.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button