Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/HeyAshleyRenne

27 серпня один із ресторанів мережі KFC в Атланті, США, почав подавати нагетси та «крильця» без кісток зі штучної курятини з рослинної сировини, повідомляє Vox.

Вранці біля ресторану вишикувалася черга за штучною курятиною, в якій відвідувачі стояли по дві години. Працівникам KFC довелося закрити віконце обслуговування автомобілів, а менш як за п’ять годин страви зі штучного м’яса закінчилися, пише жителька Атланти Ешлі Ренн.

Сама вона не куштувала «курятину», оскільки є веганкою, а штучне м’ясо у ресторані смажать у тій самій олії, що й звичайне. Та новинку спробував її чоловік і лишився задоволеним. У KFC зазначають, що штучна курятина орієнтована на флекситаріанців – людей, які намагаються обмежити споживання тваринних продуків, але не виключають їх із раціону повністю, повідомляє CNBC.

Фото: KFC

На основі відгуків відвідувачів KFC ухвалюватиме рішення про запровадження штучного м’яса в мережі ресторанів у США.

Штучну курятину виробляє компанія Beyond Meat, заснована 2009 року. Вона спеціалізується на рослинних замінниках яловичини, в основі яких – бобовий білок, рапсова і кокосова олії. Продукти імітують смак, текстуру та поживність справжнього м’яса. Конкурент компанії – Impossible Foods, який уклав угоду з фастфуд-ресторанами Burger King.

Vox зазначає, що хоча вирощування корів на м’ясо є значним чинником кліматичних змін, замінники курятини не менш актуальні. По-перше, для виробництва обсягу м’яса з однієї корови потрібно багато курчат. По-друге, кури зазвичай утримуються чи не в найгірших умовах: їх тримають у тісних клітках, дають антибіотики та застосовують технології для швидкого нарощування маси.

Нагадаємо, взимку ініціатива Відкриті клітки опублікувала відео жорстокого поводження з гусями на єдиній в Україні фабриці з виробництва фуа-гра. Після цього компанія «Миронівський хлібопродукт» оголосила про рішення закрити цю фабрику.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button