Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олексій Гончарук – кандидат на посаду прем’єр-міністра. Фото зі сторінки facebook.com/aleksey.goncharuk

29 серпня відкрилося перше засідання Верховної Ради у новому складі. Президент Володимир Зеленський вже вніс проєкти постанов про призначення очільників СБУ, Генпрокуратури та на посади у Кабінеті міністрів.

Так, прем’єр-міністром пропонують призначити 35-річного юриста Олексія Гончарука, випускника Могилянської бізнес-школи. 2014 року він балотувався до парламенту першим номером у списку партії на виборах «Сила людей». У травні Зеленський призначив його заступником голови Офісу президента.

На посаді міністра закордонних справ президент бачить 49-річного Вадима Пристайка, який працював послом України в Канаді та головою місії України при НАТО. У травні він також став заступником голови Офісу президента.

Міністром оборони пропонують зробити 42-річного Андрія Загороднюка – підприємця, який керує компанією Discovery Drilling Equipment, що виробляє бурові установки.

Змінити Василя Грицака на посаді голови Служби безпеки України може 45-річний підприємець Іван Баканов із Кривого Рогу. Із червня він уже виконує обов’язки очільника СБУ. Він товаришує з Зеленським із дитинства – жили в одному під’їзді та вчилися в одній школі. Пізніше Баканов став керівником компанії «Студія Квартал-95», очолював партію «Слуга народу».

43-річного юриста Руслана Рябошапку планують призначити на посаду генерального прокурора, звільнивши Юрія Луценка.

Згідно з Конституцією, президент має право подавати кандидатури лише на ці посади: голів СБУ та Генпрокуратури, прем’єр-міністра та міністрів оборони й закордонних справ.

За результатами виборів у липні партія «Слуга народу» сформувала фракцію з 254 депутатів. На сьогоднішньому засіданні голова тимчасової президії Ради Дмитро Разумков заявив, що таким чином пропрезидентська партія має права коаліції. Тож є підстави очікувати, що парламент схвалить усі запропоновані Зеленським кандидатури.

Тим часом депутат від партії «Слуга народу» повідомив, що у новому уряді не буде трьох міністерств. Точно обіцяють ліквідувати «міністерство ЖКГ» (вочевидь, ідеться про Мінрегіон), а також міністерство екології та міністерство тимчасово окупованих територій, повідомляє Liga.net.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button