Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23429 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЖК «Скандія». Фото: Максим Дяченко

На прохання керуючої компанії ЖК «Скандія» і самих мешканців будинків виконком міста Бровари прийняв рішення про заборону встановлення систем кондиціювання на фасадах будинків, утеплення, скління, розширення балконів та лоджій, а також про заборону облаштування нових і розширення наявних віконних та балконних прорізів. Відтепер змінювати не можна навіть форму та колір віконних рам і дверей.

Видання «Трибуна Бровари» зазначає, що проєкт розробило управління містобудування та архітектури виконкому міста. Чиновники говорять, що не вводять нічого нового, а просто впроваджують вже наявні нормативи у Броварах, посилаючись на ДБН В.3.2.-2-2009 «Житлові будинки. Реконструкція і капітальний ремонт» та ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки».

Міський голова Ігор Сапожко пояснив, що фасад будинків ЖК «Скандія» оздоблений дорогою клінкерною плиткою і встановлення кондиціонерів та інші роботи є втручанням у конструктивні елементи будинку і погіршують його експлуатацію. Оскільки виконком не може прийняти рішення лише по окремому житловому комплексу, то прийняв його для усього міста.

Проблеми можуть виникнути з будинками колишньої комунальної форми власності (в місті таких понад 300), які наразі не мають балансоутримувача, не обрали компанію-управлінця і не створили ОСББ. У такому разі будь-які конструктивні зміни на фасаді мають бути узгоджені з усіма співвласниками будинку, а в іншому разі їх вважатимуть порушенням.

Нагадаємо, порушення норм втручання в конструктивні елементи будинків є адміністративним правопорушенням. Право на складання протоколу мають управляючі компанії або ЖЕКи (ст. 150 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

«Кожен випадок порушення розглядатимемо окремо», – зазначила головна архітекторка міста Світлана Батинчук.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button