Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: oldkiev.ho.ua

Сьомого вересня у Києві відбудеться ностальгічний вінтажний фестиваль SENKA, присвячений пам’яті Сінного ринку.

Сінний ринок було збудовано на вулиці Бульварно-Кудрявській (у той час – Воровського) у 1958 році. Сінний був популярний серед киян, зокрема, завдяки перекупникам імпортнх товарів, яких годі було дістати в СРСР, та блошиному ринку.

У 2005 році будівлю знесли під приводом аварійного стану. На її місці будують п’ять багатоповерхових будинків ЖК Ярославів Град із закритим доступом на територію. Завершити будівництво планують до кінця 2019 року.

Фото: facebook.com/wckyivans, yaroslavivgrad.com.ua

Вінтажний фестиваль влаштують у сквері поблизу забудови, на Бульварно-Кудрявській, 4. Вхід буде вільним.

«Ми хочемо нагадати про Київ нашого дитинства та юності, про втрачені та ще живі київські пам’ятки, київські спільноти, зв’язок поколінь та наше спільне майбутнє, а також влаштувати майданчик для творчості та дивовижних знахідок для тебе», – пишуть організатори.

На фестивалі SENKA обіцяють музику та продаж вінілових платівок, ярмарок, майстер-класи з апсайклінгу, фудкорт, дитячу зону та екскурсії Києвом.

Охочі взяти участь у фестивалі можуть заповнити анкету – для фуд-точок або магазинів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button