Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Києва підписав із забудовником Сінного ринку меморандум про зменшення висотності будівель житлового комплексу.

Мер Києва Віталій Кличко та замовник будівництва на Сінному ринку, генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Емпоріум Пропертіз» Олександр Перехрест підписали меморандум про зменшення кількості поверхів будинків, що зводяться по вулиці Бульварно-Кудрявській.

Документ про зняття соціальної напруги навколо будівництва комплексу будинків по вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а у Шевченківському районі Києва передбачає пониження висотності найвищих будівель комплексу. В комплексі не буде будівель вище 19 поверхів. Таким чином, в одному будинку замість 22 поверхів буде 19, і ще в двох будинках приберуть по одному поверху.

«Нарешті, досягнуто компроміс, на якому наполягала громадськість, активісти і місцева влада. Ми довго вели переговори, переконували в необхідності дослухатися до думки громади, щоб зняти соціальну напругу навколо цього будівництва. І я сподіваюся, що домовленості будуть виконані», – повідомив мер Києва.

Згідно з меморандумом, виконання домовленостей контролюватимуть представники громадськості. Як зазначила громадська активістка Юлія Нікітіна на своїй сторінці в Facebook, меморандум не приніс ніякої користі. «У висновку меморандуму забудовник спокійно добудує свій спальний район, а натомість кияни отримають все ті ж 14 висоток мінус три поверхи в найвищій будівлі і мінус один поверх ще у двох», – пише активістка.

Нагадаємо, протягом двох років на території колишнього Сінного ринку зводять житловий комплекс «Ярославів град».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button