Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kent Rebman, Unsplash

Регіональні газети у США значною мірою існують за рахунок розміщення некрологів. Такі висновки містяться у дослідженні компанії Adpay, яка займається розміщенням реклами, повідомляє Axios.

«Разом із публічними оголошеннями, некрологи – одне з останніх стабільних джерел прибутку, на яке можуть покладатися місцеві друковані ЗМІ у цифрову епоху. З іншого боку, фінансова скрута, яка посилюється на газетному ринку, дозволяє багатим залишати по собі пам’ять», – зазначає видання.

Щороку в США створюється більш як мільйон оплачених некрологів. Загалом їх розміщення приносить місцевим ЗМІ близько 500 мільйонів доларів на рік. Це 2% від усього прибутку – підписка і реклама загалом приносить американському газетному ринку близько 25 мільярдів доларів на рік.

У маленьких газетах вартість некрологу складає близько 100 доларів, а в середніх газетах – від 140 доларів. За окрему плату можна замовити фотографію, розміщення логотипу компанії, з якою був пов’язаний покійний тощо. Вартість також залежить від періоду, протягом якого газета передруковуватиме некролог.

Розміщення некрологу у великих виданнях починається від 94 доларів, але вони заробляють більше за рахунок додаткових пропозицій. Загалом виходить близько 500 доларів за один пакет, тоді як менші газети отримують близько 300 доларів разом із додатковими нарахуваннями.

Крім того, родичі та знайомі покійного нерідко купують частину тиражу газети.

Ринок некрологів у США практично повністю контролюють дві компанії: Adpay і Legacy.com.

Читайте також: Дизайнерка презентувала труну з грибком для екологічного поховання

Нагадаємо, цього року Київрада припинила друкувати газету «Вечірній Київ».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button