Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба ВДНГ

У Верховній Раді зареєстровано закопроєкт 1054, який дозволяє приватизацію тисяч об’єктів у Києві та інших містах України.

Проєкт розробили депутати партії «Слуга народу», зокрема новий міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вони пропонують скасувати закон про перелік об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації. Перелік включає ВДНГ, Палац Спорту, стадіон «Олімпійський», «Тарілку» на Либідській, Льодовий стадіон, київську телевежу тощо.

Автори проєкту вважають, що цей крок залучить в економіку вітчизняні та іноземні інвестиції.

У пояснювальній записці зазначено, що й без вказаного переліку діє закон «Про приватизацію державного і комунального майна», який визначає об’єкти, що не можуть бути приватизовані.

30 серпня новий прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що «Укрзалізницю» потрібно розділити на три частини і лише одну з них залишити у державній власності, повідомляє Громадське.

Голова Фонду держмайна днями заявив, що президент Володимир Зеленський «дав чіткий сигнал на пришвидшення процесів приватизації», і повномасштабна велика приватизація має розпочатися в 2019 році.

Нагадаємо, партія «Слуга народу» має у Верховній Раді 254 депутати – більшість, яка дозволяє приймати закони незалежно від голосування інших фракцій і депутатів. Парламент може розглянути законопроєкт 1054 вже цього тижня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button