Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nikolay Gurin

Кінотеатр «Зоряний» після ремонту перетворився з чотириповерхівки у шестиповерхову будівлю.

Раніше компанія-замовник реконструкції кінотеатру ТОВ «Фуд Рієлті» спростовувала нібито неправдиву інформацію про будівництво на місці кінотеатру ТРЦ висотою 27 метрів і гарантувала, що згідно з проєктом кінотеатр, як і до реконструкції, матиме лише чотири поверхи. За словами компанії у проєкті було заплановано чотири кінозали, ресторани, банки, аптека, дитяча розважальна зона і лише кілька офісів.

Фото: Nikolay Gurin

«Забудовник зобов’язаний проводити проектування в межах власних приміщень (4,2 тис кв.м) і наявних фундаментів будівлі, без розширення капітальної забудови», – йшлося у повідомленні .

Проте наразі в мережі з’явилося оголошення про оренду в бізнес-центрі «Зоряний». Там зазначено, що загальна площа реконструйованої будівлі складає вже 7,8 тис кв.м, торгові приміщення займають перший поверх, а з другого по п’ятий поверх розташовані офісні приміщення загальною площею 5475 кв. м. Можна орендувати офіс від 200 метрів до 1500 кв.м (тобто весь поверх).

«Кожного разу верхній поверх з терасою добудовують до повноцінного поверху, а потім вище додають ще один із терасою», – коментує Микола Гурін у Фейсбуку.

Зазначимо, що кінотеатр «Зоряний» у 2003 році придбала приватна фірма за 8,6 млн грн. У 2006 році Київрада дала згоду на приватизацію кінотеатру. Відтоді кінотеатр перетворився на штаб Партії регіонів з одним залом на 800 місць.

У 2014 році Київрада ініціювала судовий позов до прокуратури про недотримання профілю кінотеатру власником. Прокуратура не змогла довести невідповідність профілю використання власником кінотеатру. Власник розробив проєкт забудови ділянки кінотеатру шістадцятиповерхівкою. Після цього Київрада врешті проголосувала за проект рішення про повернення кінотеатру у комунальну власність.

«Двічі була заблокована спроба зміни цільового призначення ділянки під кінотеатром земельною комісією», – коментує депутат Київради Ярослав Діденко, – «Власник,розуміючи неможливість перебудови кінотеатру, перепродає будівлю рестораторам. Останні відмовилися віддавати його в комунальну власність, але на нараді в департаменті власності КМДА під протокол вони забов‘язалися зберегти профіль роботи будівлі, за свій рахунок відновити кінопокази. Кіноконцепцію оновленого кінотеатру на 4 зали з арт-простором займається Людмила Горделадзе (директор кінотеатру «Жовтень» на Подолі)». 

Ярослав Діденко наголошує, що Київрада ніби-то змусила власника зберегти кінопрофіль, відмовитись від 16-поверхового хмарочосу, повернути в комунальну власність фонтан, і фінансувати кінотеатр з фонтаном не з бюджету міста, а за свій кошт.

Фото: Nikolay Gurin

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button