Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація стадіону «Інтер Маямі» за проєктом Arquitectonica. Зображення: Club Internacional de Fútbol Miami

Земельна ділянка у Маямі, на якій британський фуболіст Девід Бекхем зводить стадіон і торговельний комплекс, виявилася зараженою. Очищення ґрунту може коштувати 50 мільйонів доларів, повідомляє The Telegraph.

Бекхем створює у США франшизу футбольного клубу «Інтер» – «Інтер Маямі», і для цього будує на місці колишнього гольф-клубу стадіон на 25 тисяч місць, готель, шопінг-мол та громадський парк. Бюджет будівництва сягає мільярда доларів.

Та до гольф-клубу, близько 50 років тому на цій ділянці функціонував сміттєспалювальний завод. Нещодавні аналізи ґрунту виявили сильне зараження. Зокрема, вміст арсену (миш’яку) перевищує норми більш як удвічі. Окрім цього винайнята Бекхемом фірма виявила у зразках ґрунту перевищення норм вмісту барію та свинцю.

Через це будівництво довелося зупинити, доки місто не проведе власне дослідження – яке, втім, також фінансуватиме клуб Бекхема. «Це найбільша токсична ділянка у місті», – зазначили у міській раді Маямі.

У футбольному клубі заявили, що очищення ділянки може коштуватиме 50 мільйонів доларів.

Дивіться фото: У Копенгагені побудували сміттєпереробний завод із лижною трасою на даху

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button