Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ескіз муралу. Фото: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

6 вересня на стіну машинного залу Чорнобильської АЕС художники нанесли ескіз майбутнього муралу.

Ескіз-переможець для створення муралу вибрали з-поміж 24 претендентів. Його автор – Валерій Коршунов з роботою «Погляд у майбутнє». Переможця обирало журі з урахуванням глядацького голосування у Фейсбуці. Протоколи конкурсу доступні онлайн.

Переможця нагороджили дводенною персональною екскурсією на Чорнобильську АЕС та у місто Прип’ять (групою до 3-х осіб), а також грошовим призом у розмірі 5000 гривень.

Малюнок розташовано на східній стіні машинного залу, яка виходить на офісні приміщення ЧАЕС. Так, мурал щодня бачитимуть близько тисячі осіб персоналу та відвідувачів станції.

Виконавцем муралу є компанія MuralMarket, відома своїми роботами у Києві та інших містах України (серед клієнтів: Ринок Столичний, Даринок, Платформа, Ашан, МастерКард, Ощадбанк).

«Ми є найбільшою компанією в Україні з художньо-декоративного оформлення, виконуємо всі наймасштабніші та найскладніші замовлення», — говорить організатор робіт і художник MuralMarket Ігор Мороз. – «Робота займе два-три тижні. Першим етапом роботи є розмітка. Вона виконується з проектора в нічний час. Ми підключаємо потужні проектори і світимо на стіну. Художники наносять контури зображення, а подальша робота близька, можна сказати, до розмальовки. Тобто людина з ескізом, як по карті, знаходить, де вона зараз знаходиться, і розмальовує шматочок або трави, або неба, або руки, коней чи ще чогось. Нічого складного, просто великі масштаби, але до цього ми звикли».

Майбутній мурал «Погляд у майбутнє». Фото: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

За словами Ігоря, у роботі будуть використані як аерозольні фарби, так і звичайні фасадні.

«Один аерозольний балон — це 400 мілілітрів. Оскільки об’єкт 1100 квадратних метрів, ми беремо майже 1000 аерозольних балончиків».

Ескізи муралів, які не пройшли конкурс можна знайти тут.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button