Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Середній індекс якості повітря (Air Quality Index, AQI) по Києву сягає позначки 88. Відтак рекомендують закривати вікна, аби уникнути потрапляння забрудненого повітря в жилий простір, а чутливим групам населення радять зменшити активність на відкритому повітрі.

Нагадаємо, що значення AQI 0-50 демонструє хорошу якість повітря. Якщо показник перевищує позначку 300, то жителів міста слід евакуйовувати.

Найвищий AQI, 137 пунктів, зафіксовано сьогодні датчиком на вулиці Василя Стуса у Святошинському районі міста Києва.

 

Досить високі показники AQI також в Оболонському районі міста Києва (вулиця сім’ї Кульженків), в Солом’янському районі (вул. Михайла Донця), на бульварі Перова та в Ірпені.

Датчики Kyiv Smart City на Салютній показують підвищений рівень РМ1, РМ2.5, РМ10, чадного газу, діоксиду сірки, озону, монооксиду азоту і бензену.

На Харківському масиві зафіксований підвищений рівень частинок РМ2.5, чадного газу, діоксилу азоту, озону і монооксиду азоту.

Зазначимо, що найбільше повітря забруднюють мікроскопічні частинки РМ2.5 і РМ10. РМ 10 – тверді частки, дрібнодисперсний пил із аеродинамічним діаметром менше 10 мкм. Вони призводять до серцево-судинних та легеневих захворювань. РМ 2,5 – тверді частки, дрібнодисперсний пил із аеродинамічним діаметром менше 2,5 мкм. Джерелом їхньої появи є вихлопні гази, дим від спалювання деревини, нафти чи вугілля, пил. Частинки призводять до серцево-судинних та легеневих захворювань. Будь-який їхній вміст у повітрі є шкідливим для здоров’я.

Нагадаємо, що якість повітря у Києві можна моніторити в режимі реального часу.

Окрім підвищеного рівня забрудення повітря, у Києві сьогодні також великі затори. За даними компанії TomTom, ситуація на дорогах Києва станом на 8 ранку була на 20% гірше, ніж зазвичай. На даний момент цифра зменшилася до чотирьох відсотків.

Читайте також: У Києві запустять систему перевірки якості повітря. Як вона працює?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button