Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Лише 30 хостелів у Києві працюють легально і сплачують усі податки, як заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час наради з представниками районних адміністрацій та Асоціації хостелів Києва.

Реальної кількості хостелів, які надають послуги для ночівлі, представники влади не знають.

«Питання проблемних хостелів у Києві стоїть дуже гостро. В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття “хостел”. Лише 30 таких закладів працює на законних підставах. На сьогодні за підрахунками районів, які ґрунтуються на скаргах мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді – сказати досить важко», – зазначила Марина Хонда.

Фото: unsplash

Проблема з нелегальними хостелами не тільки в тому, що вони не сплачують податки та туристичний збір. У Києві існують хостели, в яких не встановлені лічильники, а тому за комунальні послуги сплачують усі мешканці будинку. Крім того, чимало хостелів працюють із порушеннями і не відповідають санітарним нормам. 

У зв’язку із цим міська влада вирішила створити спеціальну групу, до якої увійдуть представники Управління туризму та промоцій КМДА, районних адміністрацій, правоохоронних органів та Асоціації хостелів Києва. Група має визначати та припиняти діяльність незаконних хостелів у столиці.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» відкрився капсульний хостел (фото)

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button