Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: МВС України

Після штурму силовиками мосту Метро чоловіка, який погрожував підірвати міст, затримали.

Чотири години тому міст Метро і частину червоної лінії метрополітену перекрили через чоловіка зі зброєю.

Фото: МВС України

МВС України провела на мосту спецоперацію, до якої були залучені вибухотехнічні підрозділи, КОРД, Патрульна поліція, слідчо-оперативна група, рятувальники та гвардійці. На місце спецоперації приїхали також Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і мер Києва Віталій Кличко. Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що подію кваліфікують як підготовка до терористичного акту. Це загрожує чоловікові довічним ув’язненням.

Фото: МВС України

Спочатку в мережі з’явилося відео з поліцейського квадрокоптера, де чоловік розмахував прапором України.  Далі поліцейські скинули чоловікові рацію. На міст заїхав БТР, на який також повісили прапор України. Чоловік пошкодив із мисливської зброї квадрокоптер, який впав у річку. З ним тривали переговори, але за словами правоохоронців, ніяких розумних вимог чи зв’язних думок від чоловіка не було. Згодом силовики розпочали штурм мосту. У ході штурму чоловіка затримали прямо на мосту біля автомобіля, вогню не відкривали, вибухівки також не знайшли. У спецоперації було залучено 300-350 осіб.

Фото: МВС України

Особу чоловіка встановлено – це Олексій Белько, 42 роки, родом із Криму, який мав військове звання старшого сержанта. Три місяці тому у нього вже вилучали 2 кг вибухівки, а тому правоохоронці були певні, що погрози реальні.

Фото: МВС України

На думку очільника Головного управління поліції Анрія Крищенка, «візуально і вербально чоловік перебував під дією якихось речовин».

Фото: МВС України

Наразі чоловіка доставили до відділення поліції, йому обіцяли надати першу медичну і психологічну допомогу. Рішення суду стосовно скоєного буде через три дні.

У мережі була інформація, що чоловік вимагав припинити капітуляцію на Донбасі, утім неточні політичні вимоги відповідальні особи проігнорували.

Віталій Кличко пообіцяв відновити рух метро і рух на мосту максимум через півтори години. Мер Києва зауважив також, що пускати додаткові автобуси не було сенсу, оскільки вони все рівно не могли б перетинати міст.

Натомість, у метрополітені заявили, що транспорт вже працює в нормальному режимі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button