Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Wikimapia

Державна архітектурно-будівельна інспекція України у серпні видала ПАТ «Авіакомпанія «ВІТА» дозвіл на будівництво житлового будинку на вул. Гоголівська, 32-В у Шевченківському районі Києва, повідомляє видання «Наші гроші».

Зображення: Наші гроші

У зв’язку з тим, що місцеві жителі звернули увагу на вирубування дерев неподалік Гоголівської, 32, Ольга Балицька (депутатка Київської міської ради Шевченківського району) направила запити до Міністерства культури України, Департаменту охорони культурної спадщини, Держархбудінспекції України, Департаменту містобудування та архітектури та Департаменту міського благоустрою, повідомляє депутатка в Фб. 

Із відповіді на запит з’ясувалося, що дозвіл видали на найвищу категорію будівництва, тобто на будівництво вище ста метрів.

Авіакомпанія «ВІТА» стала власником нежилого приміщення у на Гоголівській у 1999 році, а в 2003 отримала в оренду на 25 років ділянку площею 0,22 га за тією ж адресою. Ця ділянка перебуває в межах пам’ятки історії місцевого значення «Обсерваторна гірка».

У жовтні 2015 року Київрада заборонила Авіакомпанії «ВІТА» забудовувати ділянку на вул. Гоголівська, 32-В до виконання вимог для будівництва, зокрема, отримання у КМДА нових містобудівних умов та обмежень.

Фото: Wikimapia

Ольга Балицька запевняє, що володіє інформацією від Департаменту архітектури про те, що нових умов забудовник не отримував. Відтак, депутатка звернулася до ДАБІ з вимогою зупинити будівельні роботи і провести перевірку.

«Також ми вимагаємо у Департаменту міського благоустрою скасування контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою, оскільки – картка видана на реконструкцію нежитлового приміщення, а дозвіл на будівництво житлового будинку», – пише Балицька.

Вона також запропонувала небайдужим зустрітися сьогодні о 18 годині у Павлівському сквері, аби підписати звернення і обговорити подальший план дій.

Зауважимо, що у 2016 році архітектори та ландшафтні дизайнери презентували концепцію реконструкції Павлівського парку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button