Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vox Ukraine

У Верховній Раді зареєстровано вже цілих чотири законопроєкти про столицю України – місто Київ від різних фракцій. Інформація про це з’явилася на сайті парламенту, повідомляє liga.net.

Законопроєкти №2143 і №2143-3 подані різними групами депутатів від фракції Слуга народу. Поки що на сайті Ради опублікований тільки текст законопроєкту №2143, поданого групою з 39 депутатів, в тому числі – Віталієм Безгіним, Андрієм Клочко і Данилом Гетманцевем. Cаме його «Хмарочос» розбирав минулого тижня у окремій статті.

Другий проєкт внесла у Раду вчора, 24 вересня, група з 21 депутата, серед яких – голова фракції Давид Арахамія, перший віце-спікер Ради Руслан Стефанчук, перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, Михайло Радуцький, Олександр Дубинський, Олександр Ткаченко. Вочевидь, саме його депутати від Слуги Народу презентували минулих вихідних у «Софії Київській», про що писав Ткаченко. Проте текст проєкту ще не опубліковано.

Законопроєкт №2143-1 був зареєстрований в Раді 19 вересня депутатами з різних фракцій. Його автори – Сергій Алексєєв (ЄС), Андрій Кіт (позафракційний), Олексій Гончаренко (ЄС), Максим Саврасов (ЄС), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Микола Люшняк (позафракційний), Ольга Белькова (Батьківщина), Роберт Горват (позафракційний ) та Ірина Фриз (ЄС). Скоріш за все, саме про цей законопроєкт говорив Віталій Кличко на прес-конференції 23 вересня. Текст законопроєкту передбачає ліквідацію КМДА і передачу виконавчої влади Адміністрації міста Києва, яку очолює мер, і виконкомам районних рад, які пропонується відновити.

Законопроєкт №2143-2 направили в парламент депутати фракції Голос Андрій Осадчук, Олег Макаров, Кіра Рудик і Роман Лозинський. Текст законопроєкту поки не опублікований.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button