Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pixabay

Антимонопольний комітет виявив порушення у компаній корпорації «Укрбуд» в ході участі в публічних закупівлях на будівництво об’єктів на Чорнобильській АЕС та Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Про це написав голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Компанії «Укрбудмонтаж» та «Укренергомонтаж», які входять до складу «Укрбуд», брали участь у чотирьох процедурах закупівель у 2017-2018 роках, загальна сума яких складає більше 1 млрд грн.

Порівняльний аналіз тендерних пропозицій ТОВ БК «Укрбудмонтаж» та ПрАТ «Укренергомонтаж» можуть свідчити про узгодженість дій компаній під час участі в процедурах закупівель, адже ці компанії для входу до аукціону використовували спільну ІР-адресу, зі тієї ж ІР-адреси завантажували пропозиції  і подавали звітність для участі в торгах. Також з’ясувалося, що компанії «Укрбудмонтаж» та «Укренергомонтаж» розташовані за однією адресою (м. Київ, вул. Богданівська, 10), а їхні номери телефонів відрізняються однією цифрою.

Крім того, Олег Майборода, голова наглядової/спостережної ради ПрАТ «Укренергомонтаж», обіймав посаду директора ТОВ «Укрбуд Девелопмент» і корпорації «Українська будівельна корпорація “УКРБУД”».

АМКУ встановило, що ТОВ «Укрбуд Девелопмент» і ТОВ БК «Укрбудмонтаж» входять до складу корпорації «Укрбуд» і що впродовж 2017 року – першого півріччя 2018 року ці компанії мали спільних працівників і господарські відносини між собою.

Фото: Українська державна будівельна корпорація «Укрбуд»

Отже, Київське обласне відділення АМКУ має підстави трактувати дії компаній як змову в ході участі в публічних закупівлях.

«У футболі таке називають “договорняком” і карають команди дуже жорстко – не лише великими штрафами, але й знімають турнірні бали, понижують у класі, а організаторів “договорняків” взагалі можуть назавжди усунути від спорту», – коментує Олексій Хмельницький.

Якщо рішення про змову ухвалять, компанії оштрафують на суму у розмірі до 10% доходу за останній рік, їм також заборонять брати участь у тендерах упродовж трьох років

Нагадаємо, що раніше екс-президент корпорації Максим Микитась заявив, що «Укрбуд Девелопмент» продано. Нових власників корпорації він відмовився називати, посилаючись на умови угоди, але зазначив, що це «група інвесторів, люди непублічні».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button