Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ub.com.ua

Експрезидент будівельної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась вийшов із будівельного бізнесу. Про це повідомив директор корпорації Олег Майборода.

«Він більше не є власником компанії “Укрбуд Девелопмент”, яка веде всі об’єкти житлового будівництва в Києві, і не керує жодними іншими активами “Укрбуду”», – заявив Майборода.

Сам Микитась заявив, що «Укрбуд Девелопмент» продано. Нових власників корпорації він відмовився називати, посилаючись на умови угоди, але зазначив, що це «група інвесторів, люди непублічні».

Микитась стверджує, що угода готувалася давно, в останні місяці було проведено аудит компанїі, опримізовано її структуру, будівельні та фінансові процеси.

Майборода запевнив, що на будівельні процеси ці події негативно не вплинуть. За його словами, після літнього зниження темпів роботи на всіх майданчиках набирають обертів, а процеси фінансуються в необхідному обсязі. Водночас у коментарях покупці квартир скаржаться на зупинку будівництва низки ЖК, таких як Урбан Парк, Арт Хаус, Твін Хаус, Академ Парк тощо.

Тим часом користувач Facebook Сергій Наумович, який щодня проїжджає повз місце будівництва Шулявського мосту, стверджує, що будівельні роботи фактично зупинились.

«Вже півтора місяці шматок естакади й опора під неї готові, але встановлення не відбувається, а спеціальної машини, яка ставить ці конструкції на бетонні стійки, я взагалі вже не бачу… Наразі виконують якісь дрібні роботи», – пише він.

«Наші гроші» повідомляють, що 16 вересня «Укрбуд» отримав черговий транш у 25 мільйонів гривень на реконструкцію Шулявського мосту. Наразі компанії вже перераховано 583,44 млн грн, тобто 99,5% від вартості підряду. Будівництво шляхопроводу має бути завершено у січні 2020 року.

Нагадаємо, на початку літа Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії, пов’язані з Микитасем, за змову під час тендеру на будівництво Шулявської розв’язки. Перед цим ті ж компанії було оштрафовано за змову під час двох інших тендерів.

Під час судових засідань підрядник призупиняв роботи на Шулявському шляхопроводі та виводив будівельників на мітинг. Також «Північно-український будівельний альянс» погрожував взагалі припинити будівництво мосту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button