Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ihor Ivanov

На вулиці Пушкінській у Києві з’явився паркан із архангелом і стовчпиками в стилі «стімпанк». Фото паркану опублікували в Facebook. Схожі стовпчики вже з’являлися на Пушкінській, але потім зникли.

Поява і зникнення стовпчиків могла пояснюватися тим, що за процедурою тендеру підрядник будує все за власні кошти — і тільки після передачі об’єкта отримує розрахунок. Можливо, стімпанкова версія була неоплаченим пробним варіантом.

Фото: Ihor Ivanov

Нагадаємо, що стімпанком (з англ. steam – «пара», punk – «протест, конфлікт»)  називають підвид фантастики, дія якого відбувається у світі, де парові машини замінили електроніку. Цю антиутопію з елементами нуару часто стилізують під вікторіанську Англію, коли у стилістиці XIX століття діють хакери, штучний інтелект, корпорації і державна машина.

Фото: Ihor Ivanov

Після зникнення стімпанкових стовпчиків на початку Пушкінської з’явився інший тип стовпчика в одному екземплярі.

Крім паркану з архангелом на Пушкінській помітили непрактичну велопарковку маленьких розмірів. У парковці дві секції розташовані поруч, а тому двом велосипедам буде тісно, оскільки заважатиме кермо. Отже, можна припаркувати поруч лише дорослий і дитячий велосипед. Крім того, на таких парковках велосипед можна пристібати лише за переднє колесо, що не є дуже безпечним варіантом.

Фото: Ihor Ivanov

Нагадаємо, на  капітальний ремонт вулиці Пушкінської загалом витратять 144,1 мільйони гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button