Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

26 вересня члени комісії КМДА з вирішення проблемних питань щодо об’єктів незавершеного будівництва під час засідання зазнали погроз і нападів, повідомляють на офіційній сторінці КМДА.

Радикально налаштовані громадяни прорвалися в будівлю КМДА і спробували вторгнутися в кімнату для засідань. Внаслідок цього в коридорі відбулися сутички, під час яких постраждали представники комісії та працівники КМДА. Нападники застосовували силу до членів комісії, в тому числі до жінок, погрожували, викрикували образи і навіть погрожували викликати поліцію «для захисту прав».

У комісії зазначають, що це не перша спроба силового тиску на них.

«Члени комісії та працівники департаментів КМДА отримують постійні погрози на телефон і справедливо побоюються за своє здоров’я та життя», – сказано в заяві, яку комісія опублікувала після засідання.

У той день мали обговорюватися питання підключення шести житлових комплексів до інженерних мереж. На засіданні були присутні представники інвесторів, постачальних організацій, районних адміністрацій, профільних департаментів, СБУ та Національної поліції.  В роботі засідання брали участь і представники всіх шести житлових комплексів.

Нагадаємо, що у серпні цього року комісія КМДА визнала незаконними 15 будівництв у Києві. Щодо ЖК «38 перлина», «Марсель», «Академ-Квартал» було ініційовано кримінальні провадження.

При цьому в комісії наголошують, «що більшість питань від постраждалих інвесторів не перебувають у компетенції міської влади, а спрямовані до правоохоронних органів. Натомість правоохоронні органи відмовляються брати участь у засіданнях комісії та відповідати на запитання постраждалих інвесторів про долю сплачених за житло коштів. Відсутність правових механізмів та цільового фінансування не дозволяє КМДА взяти на баланс і добудувати об’єкти незавершеного будівництва».

На сайті КМДА також зазначено, що київський міський голова Віталій Кличко, аби надати інструменти для допомоги постраждалим інвесторам, звернувся до Президента України та Прем’єр-міністра України з пропозицією правового врегулювання проблеми.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button