Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Київради

Проведення місцевих виборів у Києві восьмого грудня є малоймовірним, зазначив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

«Якщо говорити про восьме грудня, то очевидно, ми вже не встигаємо. Тим паче, що комітет радше за все рекомендує до першого читання проект 2143-3, в якому дата виборів не визначається взагалі», – сказав він.

Як вже стало відомо, комітет Верховної Ради з місцевого самоврядування справді запропонував парламенту підтримати проєкт 2143-3, розроблений групою депутатів на чолі з Олександром Ткаченком.

Корнієнко припускає, що вибори в Києві можуть відбутися навесні, одночасно з місцевими виборами по всій Україні.

Він уточнив, що закон про місцеві вибори відводить на виборчий процес 60 днів, з чого випливає, що парламенту потрібно до восьмого жовтня ухвалити рішення про проведення виборів, а Центральній виборчій комісії негайно їх оголосити. При цьому новий склад ЦВК поки не сформовано.

У парламенті було зареєстровано чотири законопроекти, що стосуються організації місцевого самоврядування в Києві.

Законопроєкт Ткаченка передбачає внесення змін до закону «Про столицю України – місто–герой Київ». Загалом він позбавляє міського голову права керувати КМДА. Докладніше про проєкт – в окремому матеріалі «Хмарочоса».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button