Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: пресслужба UNIT.City

Першого жовтня в інноваційному парку UNIT.City відкрили арт-об’єкт «Маяк», облаштований із 60-метрової заводської труби.

З настанням темряви запалюються вогні з двох сторін зовнішньої частини труби. Тут встановлено дві LED-смуги. Дві смуги світла поступово піднімаються вгору.

Промінь досягає вершини і прямує в небо. Довжина променю світла досягає 100 метрів при діаметрі основи в 3,5 метра.

На трубі на висоті 48 метрів обладнали металеву платформу. На ній розташовано три прожектори з галогеновими лампами потужністю 7,5 кВт кожен. Розроблено різні варіанти сценаріїв роботи труби, залежно від подій і сезонів.

На вершині труби також встановлені відповідні маячки для орієнтації літаків. Раніше Державна авіаційна служба дала дозвіл на створення світлової інсталяції.

Проєкт розробив британський художник Себастьян Кайт.

«Я хотів створити об’єднавчий символ в епоху змін в українській історії. Символ поваги до минулого, землі, на якій він стоїть, та прагнення до майбутнього. Димохід, який колись символізував українську індустріалізацію, сьогодні, за допомогою універсальної мови світла, перетворюється в маяк надії», – пояснює Себастьян.

Ще раніше всередині труби облаштували щось на кшталт планетарію за технологією «Кінотеатр 360». Чотири проєктори спрямовуть зображення на купольний екран. Потрапити туди можна скляним коридором, який з’єднує два кампуси UNIT.City.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button