Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На проспекті Тичини на Березняках закрили утепленням стіну дитячої поліклініки №1, на якій було радянське панно, виконане у 1960-х роках у техніці майоліки – глазурованої плитки. Про це повідомляє Ukrainian Modernism.

Фото: lisky.org.ua

Панно заклали утеплювачем ще у травні. Поверх утеплення художник Віталій Гідеван створив мурал із зображенням дитини у воді.

Фото: Віталій Гідеван

Обурені користувачі Facebook почали писати на сторінці художника про те, як оцінюють якість його роботи.

Фото: Віталій Гідеван

«Коли керівництво зробило утеплення стіни, одна з працівниць поліклініки попрохала мене зробити ескіз на тематику басейна. На розгляді у них були й інші команди художників, але їхні екскізи нікому не подобалися», – заявив у відповідь Гідеван.

Він також наголосив, що утеплення зробили для здоров’я дітей, а радянське панно вже було наполовину зруйноване.

Портрет автора. Фото: Віталій Гідеван

Гідеван є автором чималої кількості муралів у Києві та інших містах. Переважно він малює тварин, але є й антропоморфні зображення.

Фото: Віталій Гідеван

Нещодавно художник намалював на набережній Дніпра мурал із хлопчиком з жовтим наплічником служби доставки їжі, пов’язаний з налагодженням «містка між природою та урбанізацією».

Фото: Віталій Гідеван

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button