Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: UAnimals

Міністерство культури припиняє придбання нових тварин для державних цирків і створює робочу групу, що має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків. Такої домовленості було досягнуто під час зустрічі з міністром культури Володимиром Бородянським, заявив засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук.

Сам Бородянський заявив, що «Україна якомога швидше має стати державою, де буде відсутнє таке ганебне явище, як цирк із тваринами».

Заступниця міністра Ірина Подоляк розповіла, що міністерство зустрілося з керівниками державних цирків, щоб обговорити план переходу на цирк без тварин, але ті не запропонували конкретних кроків.

«Натомість більшість розповідала про історію цирку і малюнки на античних фресках і вазах, любов і піклування про тварин в українських цирках, висловлювали турботу про дресирувальників, їхні родини та їхніх тварин, а також, що без тварин цирк збанкрутіє, бо “люди приходять на тварин”», – пише вона.

За словами Тодорчука в Україні діє сім державних цирків, які фінансуються з державного бюджету: у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі. «Вони залишаються епіцентром циркової експлуатації», – зазначив зоозахисник.

У низці міст, зокрема й у Києві, діє заборона на використання тварин у пересувних цирках.

«Кобзов тепер не робить шоу із тваринами та навіть міжнародний цирковий фестиваль в Одесі проходить без залучення звірів», – пише Тодорчук.

Читайте також: На гастролях загинула слониха Майя, яка виступала в Національному цирку України

Торік Міністерство екології України ініціювало заборону на використання диких тварин у цирках.

Нещодавно суд заборонив використовувати тварин в одеському цирку. Зоозахисники зазначають, що це перше в Україні рішення про заборону використання тварин у цирку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button