Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23397 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За порушенням швидкості на дорогах Києва стежитиме нова автоматична система, яка наразі працює у тестовому режимі. Про це  в інтерв’ю LIGA.net повідомив Микола Пихтін, в.о. гендиректора КП Інформатика, який займається проєктом міського відеоспостереження.

Пристрій фіксуватиме номер, якщо машина перевищує швидкість, відтак автомобіль знаходять за номером в базі поліції і автоматично складають штрафну квитанцію.

У роботі системи використовуватимуть нові прилади – такі собі «шпаківні», які складаються з радара-детектора, камери машинного зору й аналітики.

Винним у правопорушенні вважатимуть власника авто, а не конкретного водія, який був за кермом. Якщо власник є юридичною особою, то відповідальність нестиме директор юридичної особи.

Фото: unsplash

Наразі закупили 20 приладів, п’ять вже перебувають на тестуванні поліції, для інших 15 наразі узгодили місця установки. За словами Миколи Пихтіна, ті міські камери, які вже встановлені на перехрестях, не можуть виконувати функцію автовиписування штрафів.

«Ми своєю системою можемо міряти емпіричну швидкість – між двома точками. Але це для статистики – не для штрафів. Адже у нас з самого початку не стояло такого завдання, потрібно було тільки аналізувати швидкість руху в смузі і наявність заторів», – пояснює Микола Пихтін.

На систему відеонагляду загалом витратили близько 450 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button