Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Guardian Design

Незважаючи на заяви про підтримку політичних дій щодо подолання кліматичної кризи, Google робить свій внесок у хвилю заперечення кліматичних змін у Вашингтоні, пише The Guardian.

Технологічна компанія зазначила, що фінансувала більше десятка організацій, які виступали проти кліматичного законодавства, ставили під сумнів необхідність дій у зв’язку зі змінами клімату чи намагалися скасувати закон про захист довкілля епохи Обами. Серед них – Competitive Enterprise Institute (CEI), чия консервативна політика схиляля адміністрацію Трампа відмовитися від Паризької кліматичної угоди. Ця організація також критикувала Білий дім за те, що той не скасував більше екологічних обмежень.

Крім того, Google є спонсором майбутньої щорічної зустрічі State Policy Network (SPN) – організації-парасольки, яка підтримує консервативні групи, включаючи the Heartland Institute, радикальну антинаукову групу, що назвала виступ екоактивістки Грети Тунберг «істерикою кліматичного марення». Члени організації нещодавно створили вебсайт My Climate Pledge, де нібито викривають неправдиву інформацію щодо кліматичних змін, наполягаючи, що кліматичних змін не існує.

Фото: Olivia Colacicco

На свій захист Google заявляє, що його співпраця з подібними організаціями не означає підтримки їхніх поглядів та програм. У компанії говорять, що кооперація з цими організаціями спрямована на те, щоб впливати на консервативних законодавців.

Утім, екоактивісти та інші критики стверджують, що для компанії, яка має намір підтримати глобальні дії щодо зміни клімату, такі компроміси є неприйнятними.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button