Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23621 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Абхіджіт Банерджі (ліворуч) та Естер Дюфло (праворуч). Фото: The Boston Globe/Getty Images

Нобелівську премію з економіки вручили Абхіджіту Банерджі, Естер Дюфло і Майклу Кремеру «за експериментальний підхід до зменшення глобальної бідності у світі», повідомляється на The Nobel Prize.

«Дослідження, здійснене лауреатами цьогорічної премії з економіки, суттєво покращило нашу здатність боротися зі світовою бідністю. Лише за два десятиліття новий підхід, заснований на експерименті, трансформував розвиток економіки, і тепер є плідним полем для досліджень», – сказано в повідомленні оргкомітету.

Майкл Кремер. Фото: worldteach.org

Цьогорічні лауреати створили новий підхід до боротьби з бідністю у світі. Згідно з цим підходом ефективніше діяти в межах малих і керованих проблем – наприклад, винаходити способи покращення якості освіти чи здоров’я дітей. Вчені виявили, що найточніші рішення для подібних проблем слід шукати, проводячи експерименти серед людей, які найбільше страждають від цих проблем.

Дюфло та Банерджі представляють Массачусетський технологічний інститут, (Кембридж, США), Кремер – Гарвардський університет, (Кембридж, США). Окрім того Естер Дюфло (1972 р. н.) стала другою жінкою і наймолодшою дослідницею, яка отримала Нобелівську премію з економіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button