Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Урбаністика Тернополя (Фб)

13 жовтня у Тернополі у центрі міста відкрили оновлений фонтaн «Кульбaбa», реконcтрукція якого почалася ще у червні цього року.

На початку робіт із реконструкції вулиці та скверу Чорновола, Тернопільська міськрада заявила, що фонтан демонтують. Але на прохання містян його лишили.

Як зазначає начальник управління ЖКГ Олег Соколовський, на реставрацію фонтану «Кульбаба» місто витратило 800 тисяч гривень.

Фонтан був збудований у 1973 році, а під час попередньої реконструкції у 2008 році навколо нього додали ще чотири гейзери.

Нагадаємо, що цього літа схожий фонтан із назвою «Кульбaбa» вирішили знести у Львові. Через протести громади (яка вимагала повністю залишити фонтан) міськрада розпорядилася лишити елементи «Кульбaби» у новому пішохідному фонтані.

Реконструкція фонтану стала завершальним етапом благоустрою скверу Чорновола в Тернополі. Раніше у сквері оновили пішохідну зону, вуличне освітлення та лавочки для відпочинку, висадили нові червонолисті клени.

Фото: 0352.ua

Крім того, під час реконструкції скверу на вул. Чорновола облаштували новий пандус посеред східців.

Фото: Тарас Ковальчук

Під час реконструкції вулиці Чорновола, яка йде до залізничного вокзалу Тернополя, також спорудили велодоріжку.

Фото: Володимир Антків

Утім, містяни в мережі розкритикували лампи, які вмонтовані в доріжки дещо вище рівня плитки. Тернополяни скаржаться, що об них спотикаються діти. В мережі лампи обізвали «лампи-спотикачки».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button