Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Mike Benna, Unsplash

Верховний суд визнав незаконною постанову Київради від 2017 року про заборону продажу алкоголю в Києві з 23:00 до 10 години ранку.

Цю постанову вже визнавали незаконною Окружний адмінсуд Києва, Київський апеляційний адміністративний суд та Господарський суд Києва. Це мотивували захистом конкуренції, адже заборона не стосувалася ресторанів та розважальних закладів.

Та в Києві наразі діє інше рішення Київради – ухвалене у вересні минулого року. Воно залишається чинним, тобто продавати алкоголь 23:00 до 10 години ранку буде заборонено все одно.

Цей проєкт став можливим після того, як Верховна Рада ухвалила закон, який надає місцевій владі повноваження самій встановлювати обмеження на продаж алкоголю.

Чинний документ передбачає заборону на продаж алкогольних напоїв у МАФах і магазинах. Заборона не поширюється на ресторани, бари, клуби тощо. Штраф за порушення заборони складає 1700 грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button