Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сакури на бульварі Верховної Ради. Фото: КП по УЗН Дніпровського району

На бульварі Верховної Ради розквітли сакури, повідомляє КП по УЗН Дніпровського району.

Комунальники називають це аномалією природи. Із середини жовтня у Києві встановилося бабине літо.

Сакури на бульварі Верховної Ради. Фото: КП по УЗН Дніпровського району

Утім, час цвітіння сакури залежить від її сорту та клімату певного регіону. Так, у Японії основна хвиля цвітіння – коли відбувається ханамі, свято милування квітами – припадає на квітень, але пізніші сорти можуть розквітати у жовтні, листопаді та грудні. Ранні сорти, навпаки, починають квітнути вже у лютому.

Наприклад, на фотографіях Хіденобу Судзукі можна побачити пейзажі з розквітлою сакурою на тлі червоного осіннього листя.

Сакуру зазвичай вважають японським різновидом вишні, але якщо точніше, то це загальна назва для декоративних дерев підроду черемшина або вишня дрібнопилчаста, які відносяться до роду слива (Prunus).

У середньовічній Японії сакуру цінували за короткочасне цвітіння, що відповідало естетиці моно-но-аваре. Вплив синтоїзму та буддизму визначив замилування швидкоплинністю краси. Та значна кількість сортів сакур, які висаджують нині, особливо на Заході, квітнуть доволі тривалий час.

На бульварі Верховної Ради ростуть дерева сортів Umbraculifera та Royal Burgundy. Комунальники планують зробити вулицю завдовжки 1,8 кілометра найдовшим бульваром сакур у Києві. У листопаді 2018 року вздовж бульвару висадили 70 сакур.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button