Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Гео Лерос

Тиждень тому на багатоповерховому будинку на Дарницькій площі (за адресою Харківське шосе, 2а) утеплили стіну, на якій був намальований мурал американського художника.

Сьогодні у Фейсбуці радник президента Гео Лерос написав, що на місці муралу встановлять рекламу.

«Кріплення встановлені, система підствітки теж, тепер лишилося чекати, коли там з’явиться якась реклама прокладок чи препаратів від геморою, – написав він. – Замість мурала, який оживляв простір довкола, і створював певну естетику, там буде РЕКЛАМА. № дозволу 73120-19».

Фото: Гео Лерос

Утім, Олександр Смирнов, начальник управління КМДА з питань реклами, заперечив факт встановлення реклами, вказавши, що спроба оформити дозвіл на встановлення банера не була успішною. А те, що  Гео Лерос назвав  дозволом, насправді є назвою стадії розгляду запиту – «пріорітет». Олександр Смирнов також нагадав, що утеплення фасаду, яким закрили мурал, ініціювали мешканці будинку. 

«Також, зі своєї сторони, ми звернулися до мешканців цього будинку з розумінням щодо їх потреби в утепленні фасаду перед черговою зимою та запропонували при їх згоді запросити знову митців, щоб вони відтворили зображення після робіт з утеплення. Відповідь від голови ЖБК цього будинку чекаємо», – продовжує Олександр Смирнов.

Нагадаємо, згаданий мурал у  2016 році створив художник з Маямі Ернесто Маранже (Maranje) на запрошення Гео Лероса в рамках його проєкту Art United Us.

Читайте також: На Березняках намалювали мурал поверх радянської майоліки (фото)

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button