Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Alexander Popov, Unsplash

Радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов створив і очолив координаційну групу з планування і покращення міського трафіку Kyiv Traffic Group. Про це він оголосив на своїй сторінці у Facebook.

Метою новоствореної групи буде регулярне вимірювання трафіку Києва. Група взаємодіятиме з сервісами Uber, Bolt, Uklon и Waze (навігаційний мобільний застосунок Google для відстеження ситуації на дорогах в режимі реального часу), оскільки вони, за словами Бахматова, «вже дуже багато знають про трафік».

До складу групи також увійшов директор КП «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній, який збиратиме аналітику реагування на порушення на трафіку, визначатиме найбільш проблемні місця на смугах громадського транспорту, трамвайних колій тощо.

Зокрема, Бахматов зазначив, що на добу смугами громадського транспорту проїжджає 8000 транспортних засобів, і з них лише 15% – це власне громадський транспорт.

Також у складі групи – перший заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Олександр Яструбенко. Він відповідатиме за транспортне моделювання будь-яких міських ситуацій за заздалегідь запланованими заходамами.

Начальник управління патрульної поліції Юрій Зозуля посилюватиме патрулювання на головних транспортних вузлах. Так, вже визначено 12 основних маршрутів для контролю над смугами руху громадського транспорту.

Заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Дмитро Рахматуллін керуватиме інспекцією з паркування, організовуватиме єдину точку для оформлення оплати порушником евакуації.

Дииректор «Київтранспарксервісу» Олександр Німас популяризуватиме перехоплювальні паркінги, облаштовуватиме паркувальні майданчики та займатиметься питанням незаконних паркомісць перед ресторанами.

Заступник керівника «КК Київавтодор» Валентин Осипов контролюватиме дотримання ремонтними бригадами часу проведення ремонтних робіт.

Директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко намагатиметься забезпечити якість і безперебійну роботу громадського транспорту, заохотити водіїв приватних автомобілей пересісти на громадський транспорт, а також «на практиці показати, що громадський транспорт їде швидше, ніж приватний».

Директор Департаменту інформацйно-комунікаційних технологий Юрій Назаров займатиметься оцифровкою параметрів трафіку, збором аналітики щодо стану трафіку, розроблятиме оперативну звітність стану трафіку і порушень, а також розроблятиме автоматизовані рішення для поліпшення контролю за швидкістю трафіку.

Також до складу групи увійшов транспортний експерт, голова A+C Україна Дмитро Беспалов, який здійснюватиме загальну координацію групи та залучатиме підтримку міжнародних інституцій.

Кличко призначив бізнесмена Максима Бахматова своїм радником наприкінці вересня.

Нагадаємо, за даними сервісу TomTom, Київ перебуває на 13-му місці серед 403 міст світу за уповільненням часу в дорозі через затори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button