Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: vn.20minut.ua

На пішохідному переході на вулиці Академіка Заболотного, що у житловому масиві Теремки в Голосіївському районі, встановили пластикові муляжі школярів. Про це повідомляє dtp.kiev.ua.

Цьогоріч такі ж муляжі з’явилися на переходах на Сирці. За 25 ростових фігур, згідно з тендером, заплатили майже пів мільйона гривень. Цей проект переміг на Громадському бюджеті.

При цьому, як пише OpenKyiv, спершу експертиза його відхилила, аргументуючи тим, що встановлення муляжів «призведе до зниження уваги водіїв».

З 2017 року фігури дітей почали встановлювати у Вінниці. Через рік місцеве видання 20 хвилин опитало водіїв.

«Спочатку звертав на них увагу, пригальмовував. Тепер ігнорую. Вважаю, що ці фігури просто для краси», – каже Юрій, 15 років водійського стажу.

«Я до цих “школярів” вже звик, не звертаю увагу», – розповів Роман, п’ять років за кермом.

«Зменшую швидкість, коли побачу цих “школярів”, бо за ними може бути дитина. Малих першокласників за фігурками взагалі не видно», – каже Валерій, 15 років стажу.

Більш того, на запит вінницьких журналістів у мерії відповіли, що дослідження щодо ефективності використання макетів не проводилися. У поліції Вінниці також сказали, що немає даних щодо зменшення швидкості на ділянках, де є «школярі», а аварійність на переходах не змінилася.

Читайте також: Аварійність у Вінниці знизилася майже на 70%. Як цього досягли?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button