Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Anton Grassl/dezeen

Бостонська студія архітектури та планування Utile створиа проєкт, за яким реконструювали будівлю мерії Бостона, споруджену у стилі бруталізму. У 2019 році будівлі мерії виповнюється 50 років, пише видання dezeen.

Споруду спроєктували архітектори Kallmann, McKinnell, and Knowles, а побудована вона була в 1969 році. Архітектурно це одна з найважливіших муніципальних будівель у США. Вона всесвітньо відома як зразок бруталізму, рідкісного для Сполучених Штатів. Такий дизайн мав на меті виразити нову і більш прозору форму муніципального самоврядування. Монументальну бетонну арматуру створювали як символ прямоти і чесності мерії міста.

Фото: Anton Grassl / dezeen

Щоб сформувати команду для проєкту реновації, фірма Utile співпрацювала з Департаментом громадських об’єднань міста Бостона. Основним завданням було збереження багатьох ключових рис будівлі. З первісної конструкції залишили бетонну сітку з отворами у стелі і масивні бетонні стовпи, що створюють простір відкритого плану. Також збереглася оригінальна плитка на підлозі і грубі бетонні внутрішні стіни, перемежовані склом.

Фото: Anton Grassl / dezeen

Зовнішнє світлодіодне світло робить акцент на тристоронньому фасаді конструкції вночі та в деяких місцях грає різними кольорами.

Фото: Anton Grassl / dezeen

У ході роботи Utile радились з американським архітектором Майклом Маккіннеллом, який був одним з авторів бруталістської споруди.

Однією з ключових змін була реорганізація фойє. Його зробили у вигляді просторогу входу з «втручаннями з меблів». Посередині першого поверху розмістили округлену дерев’яну форму, де є місця для сидіння та інформаційне віконце. Крім цього, така форма допомагає орієнтуватися в залі. Навпроти розмістили службу безпеки.

Фото: Anton Grassl / dezeen

Зауважимо, що до реконструкції служба безпеки та інформаційне вікно розташовувалися поруч, що викликало накопичення людей.

Фото: Anton Grassl / dezeen

Кафе розташували неподалік цегляних сходів. Тут багато простору, щоб присісти чи пройтися. Оригінальні сходи ведуть до квиткових кас, які працюють після ребрендингу.

Фото: Anton Grassl / dezeen

Бруталізм – це напрям у дизайні та архітектурі з використанням простих геометричних форм з неприкрашеного бетону. Виник в середині XX століття та набув найбільшого розвитку в 1970-і роки.

Мерія до реконструкції. Фото: Daniel Schwen / Wikimedia Commons.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button