Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Київради

24 жовтня Київська міська рада схвалила залучення 120 мільйонів євро кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку на нові вагони метро і трамваю, повідомляє пресслужба міськради.

Київський метрополітен отримає 50 мільйонів євро на придбання, попередньо, 50 вагонів. Згідно з проєктом рішення Київради, кредит має бути погашено протягом 12 років. Торік рухомий склад метро налічував 821 вагонів. Із них щоденно в годину пік на лінії випускають 546 вагонів.

Київпастранс отримає 70 мільйонів на 40 трамваїв та реконструкцію лінії на Констрактовій площі. Термін погашення кредиту – 13 років. Зараз щоденно на лінію виходить понад 300 трамваїв.

Планують закупити трамвайні вагони з низькою підлогою, зрічні для маломобільних пасажирів. «Також у нових вагонах є можливість енергозбереження до 40% у порівнянні зі старим рухомим складом», – повідомляє пресслужба.

Раніше заступник голови КМДА Дмитро Давтян анносував придбання нових вагонів метро наприкінці 2020 року.

Читайте також: Що відбувається з транспортом Києва. Розповідає перший заступник голови КМДА Микола Поворозник

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button