Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект Контрактової площі після реконструкції, загальний вигляд. Візуалізація: ТОВ «Транселектропроект», КП «Київпастранс»

У розпорядженні «Хмарочоса» опинилися рендери проекту реконструкції підземного переходу і зупинок громадського транспорту на Контрактовій площі.

Реконструкція підземного переходу передбачає закриття існуючих виходів. Залишать лише один вихід до площі у вигляді пандуса. Замість закритих виходів облаштують громадські вбиральні.

Реконструкція підземного переходу. Візуалізація: ТОВ «Транселектропроект», КП «Київпастранс»

Павільйони зупинок виглядатимуть як стіна з навісом і двома великими прорізами, що утворюють лави для сидіння. З одного боку прорізи буде засклено коленим склом.

Зупинка громадського транспорту. Візуалізація: ТОВ «Транселектропроект», КП «Київпастранс»

На вулиці Спаській планують демонтувати три трамвайні колії й облаштувати транспортно-пересадковий вузол для автобусів і маршруток. Заїзд легкового транспорту буде заборонено. Посадковий майданчик сполучатиме всі пішохідні переходи.

Транспортно-пересадковий вузол на вулиці Спаській. Візуалізація: ТОВ «Транселектропроект», КП «Київпастранс»

21 травня відбудеться тендер на комплексну реконструкцію трамвайної лінії та зупинки «Контрактова площа». У «Київпастрансі» планують почати роботи вже у травні-червні.

Очікувана вартість робіт становить 260 млн грн. Кошти на реконструкцію трамвайної лінії та переходу надав Європейський банк реконструкцій і розвитку (ЄБРР).

Торік команда архітекторів, яка перемогла у конкурсі на благоустрій пішохідної Контрактової площі, презентувала проект реконструкції. Візуалізації можна переглянути у нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button