Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: УНІАН

Новий орендар кінотеатру «Київ» ТОВ «Сінема Центр» в інтерв’ю виданню ЦЕНЗОР.НЕТ прокоментував ситуацію щодо орендної плати, про яку раніше писав «Хмарочос».

Раніше департамент комунальної власності КМДА пропонував комісії Київради з питань власності майже вчетверо зменшити щомісячну орендну плату для  нового орендаря «Києва». «Сінема Центр» пояснює, що це була пропозиція профінансувати капітальний ремонт із поступовим поверненням виплачених коштів через зарахування частини орендної плати.

Історична будівля кінотеатру в центрі Києва перебуває на балансі КМДА. Утім, у бюджеті міста Києва на 2019 не закладені витрати на капітальний ремонт кінотеатру «Київ». Такі кошти можуть виділити лише при розгляді бюджету на 2020 рік.

При цьому компанія «Сінема Центр» заявляє, що «об’єкт оренди в аварійному стані, не придатний до цільового використання – ані для організації кінопоказів, ані для будь-якої іншої діяльності, що передбачає присутність людей у будівлі». За словами орендаря, кінотеатр потребує капітального ремонту, зокрема через аварійний стан даху. 

Фото: epravda.com.ua

«Щомісяця грошовими коштами компанія буде сплачувати першу частину в розмірі 570 тис. грн, а друга частина (різниця – 1,53 млн грн) буде зараховуватися як погашення заборгованості власника за проінвестований “Сінема-Центром” капітальний ремонт», – пояснює «Сінема Центр». -«При цьому хочу підкреслити, що конкурсний розмір орендної плати не тільки не зменшується, але й навіть поступово збільшується в зв’язку із застосуванням до нього індексу інфляції. Змінюється тільки порядок сплати повної конкурсної орендної плати».

Голова постійної комісії Київради з питань власності Леонід Антоненко виступив проти такої ініціативи.

Представник «Сінема Центру» вважає, що «дії голови постійної комісії Київради з питань власності Леоніда Антоненка можуть бути предметом розгляду НАБУ», а ЗМІ, які наводять цитату з його позицією, підозрює в дезінформації.

Нагадаємо, що ТОВ «Сінема Центр» п’ятого квітня 2019 року виграв конкурс на оренду  кінотеатру «Київ», запропонувавши ціну оренди 2,1 млн грн на місяць. Попередній орендар платив 47 тис. грн. і брати участь у конкурсі відмовився, оскаржуючи в суді відмову наполягаючи на своєму праві першочергової оренди. Суд визнав законним проведення конкурсу. Конкурс за пропозицією найвищої вартості оренди критикувала також громадськість, вимагаючи провести відкритий конкурс концепцій. 

«Сінема Центр» наголосив, що планує залишитися у ціновій ніші 80-150 грн і продовжити покази фестивального і некомерційного кіно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button