Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото — УНІАН

Департамент комунальної власності КМДА пропонує комісії Київради з питань власності майже вчетверо зменшити щомісячну орендну плату для ТОВ «Сінема Сіті» — нового орендаря кінотеатру «Київ». Про це повідомляє видання КиевВласть.

Нагадаємо, що 15 квітня 2019 року саме ця компанія стала переможцем відкритого конкурсу на оренду зачиненого кінотеатру «Київ». Тоді ставка переможця склала 2,1 млн гривень. Новий орендар запевнив, що презентує проєкт оновлення будівлі, щойно узгодить його з КМДА.

Крім того, у компанії наголошували, що пріоритетом кінотеатру залишаться покази фестивального, арт-хаусного, мейнстрімного та українського кіно — і що вартість квитків залишиться в діапазоні 80–150 гривень.

Але нещодавно, як пояснює заступник голови Департаменту комунальної власності КМДА Олег Шмуляр, з’ясувалося, що будівля кінотеатру «має низку недоліків, без усунення яких її неможливо використовувати за цільовим призначенням».

Якщо ж знизити встановлену орендну ставку до 569, 2 тисяч грн (саме такою була стартова ціна оренди на початку конкурсу), орендар зможе замовити проєктно-технічну документацію і провести ремонт у будівлі.

Втім, голова постійної комісії Київради з питань власності Леонід Антоненко виступив проти такої ініціативи.

«Люди, які давали 2,1 млн гривень, розуміли, що будуть додаткові витрати. Якщо сьогодні вони порахували інакше, то я можу лише сказати, що рахувати вони не вміють. Або розраховують, що ми перепишемо умови конкурсу», —цитують його журналісти.

Повідомляється, що наразі комісія так і не прийняла жодного рішення з цього приводу.

«Хмарочос» також розповідав, як містяни перекривали Велику Васильківську вулицю, протестуючи проти закриття кінотеатру.

 

 

 

 

 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button