Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: archdaily.com

Компанія Blue Crow Media випустила найновішу карту бруталістської архітектури в Сеулі (Південна Корея), повідомляє видання archdaily. Н

Над картою працювали професор Хен Соб Кім, історик архітектури  з Корейського університету, і фотограф Йен Джун Чон. Архітектурний гід розповідає про історію бетонної архітектури Сеулу з 1960-х до наших днів.

Фото: archdaily.com

Concrete Seoul Map – це двосторонній, двомовний (корейською та англійською) довідник із картою Сеула та детальною інформацією про понад півсотні бруталістських будівель.

Бетонні конструкції сьогодні являються фірмовим почерком багатьох корейських архітекторів. На карті відзначені  найунікальніші та найвпливовіші бруталістські будівлі з усього міста.

Фото: archdaily.com

«Із самого початку корейські архітектори досліджували експресивні властивості  бетону в архітектурі, у поєднанні з іншими матеріалами чи без них. Якщо Кім Чжун Еоп, який навчався у Ле Корбюзьє в Парижі, у французькому посольстві в Сеулі продемонстрував романтичну пластичність бетону (1962), то в будівлі Sewoon Sangga (1967-70) проявилася сила бетонної мегаструктури.

Сучасна архітектура в Сеулі працює над більш багатим та чуттєвим вокабуляром бетону, як-от уніфікація структури та експресії будівлі через делікатну обробку бетону, бруталістські підходи до матеріалу з етичних чи естетичних міркувань, нові системи збірних конструкцій, що використовують бетонні панелі надвисокої продуктивності», – пише професор Кім Сугин у вступному розділі до карти.

Фото: archdaily.com

Читайте також: Будівлю мерії Бостона реконструювали, зберігши бруталістський стиль

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button