Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ірина Бєлих

Радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов в інтерв’ю «Хмарочосу» розповів про перші результати роботи координаційної групи з покращення трафіку, яку він сам нещодавно створив і очолив.

Група домовилася з поліцією, що та чергуватиме у години пік (з сьомої до десятої ранку та з п’ятої до восьмої вечора) на 12 смугах громадського транспорту і виписуватиме штрафи тим, хто на них заїжджає. З 15 по 20 жовтня поліція зібрала близько мільйона гривень штрафів.

«Тепер ці смуги вільні, ними користується громадський транспорт, бо автівкам на ці смуги заїжджати небезпечно», – прокометував радник міського голови.

Камери також зафіксували 27 автівок, які кожного дня заїжджають на смугу громадського транспорту нана проспекті Перемоги в районі зупинки громадського транспорту «Академіка Вернадського»..

«Я попросив скласти цей список наш IT-департамент. Тепер можна сказати: “Ти, і ти, і ти – рагуль. Створюєш небезпеку для велосипедистів. Не даєш нормально проїхати громадському транспорту. Ми будемо тебе знаходити, карати і ґвалтувати. Морально, звичайно. І це все можна робити завдяки smart city технологіям», – продовжив Максим Бахматов.

Фото: Ірина Бєлих

Ще одна задача, яку, за словами Бахматова,ставить перед собою комісія  –  зменшити смертність у ДТП. 42 пішоходи загинуло  в транспортних пригодах із січня по жовтень 2019 року. На думку радника мера, цю цифру можна зменшити вдвічі, якщо «попрацювати з найбільш небезпечними перехрестями».

Крім того, Максим Бахматов прокоментував, що сьогодні у столиці немає інструменту, який показав би рівень заторів у Києві. Згідно з аналітикою компанії TomTom, українська столиця  на 13 місці за витратами часу у заторах. Радник мера бачить однією зі своїх задач отримати незалежний і публічний інструмент оцінки ситуацію з трафіком в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button