Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oleg Rivtin, facebook.com/oleg.rivtin

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт 1150, який запроваджує адміністративну відповідальність за перевезення дітей у приватному автомобілі без спеціального крісла.

Наразі пункт 21.11 Правил дорожнього руху забороняє перевозити без автокрісла не лише немовлят, але й старших дітей віком до 12 років або зростом до 145 сантиметрів. Проте законодавство до цього часу не передбачало відповідальності за порушення цього правила.

Відтепер за порушення правил перевезення дітей з водія стягнуть штраф у розмірі 510 гривень, в разі повторного порушення протягом року – 850 гривень.

У пояснювальній записці наводяться дані Всесвітньої організації охорони здоровʼя, згідно з якими в разі аварії автокрісла зменшують імовірність смерті дітей на 54–80%.

Автори проєкту наголошують, що в Україні автокрісла зазвичай використовують для перевезення дітей молодших шести років і майже ніколи – для дітей старшого віку. Водночас в разі фронтального удару дитина легко вислизає з-під паска, виготовленого під габарити дорослого пасажира.

Закон набуде чинності наступного дня після його опублікування.

Дивіться фото: Учасники ДТП показують, як паски безпеки врятували їм життя

Нагадаємо, у вересні 2018 року Верховна Рада збільшила штраф за непристебнутий пасок безпеки з 51 до 850 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button