Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київський міжнародний інститут соціології опублікував результати опитування думок і поглядів жителів Києва, яке провели в столиці з 11 до 22 жовтня. Серед іншого, киян запитували, за кого вони віддали б свій голос на виборах мера столиці.

Якби вибори мера Києва відбувалися в середині жовтня, то перемогу на них у першому турі в столиці отримав би Віталій Кличко, другим в рейтингу виявився кандидат від партії «Слуга народу» Олександр Ткаченко, а на третьому місці – телеведучий і підприємець Андрій Пальчевський.

Серед тих киян, які на момент опитування визначилися з вибором, за чинного міського голову проголосувало би 36,6%, за Олександра Ткаченка – 18%, а за Андрія Пальчевського – 12,6 %.

Трохи більше восьми відсотків киян хотіли би бачити міським головою Олександра Попова, який очолював Київську адміністрацію у 2010-2013 роках, та Миколу Томенка, екс-депутата Верховної Ради. Трохи менше шести відсотків опитаних віддали би свій голос за речник «Правого сектору» так екснардепа Борислава Березу, майже п’ять відсотків – за представника партії «Свобода» Андрія Іллєнка, трохи більше трьох відсотків – за депутата Київради, у березні-червні 2014 року голову КМДА Володимира Бондаренка, і трохи більше одного відсотка – за ресторатора і депутата, голова депутатської групи «Київська команда» в Київській міській раді Сергія Гусовського. 

Крім цього запитання, респондентам ставилися запитання «Уявіть, будь ласка, що Ви можете віддати свій голос за декількох кандидатів. Скажіть, будь ласка, за якого ще кандидата крім … [ПЕРШИЙ ВИБІР] Ви б також могли віддати свій голос?», «А за якого чи яких кандидатів Ви не голосували б за жодних обставин?» і «А хто з цих кандидатів, на Вашу думку, має найвищі шанси стати наступним мером Києва?». В Таблиці нижче наводяться результати відповідей на всі запитання, пов’язані з виборам мера:

Опитування робили методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (САTІ, computer-assisted telephone interviews). Загалом опитали 803 респонденти, що мешкають у м. Київ, за 2-х ступеневою вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення міста віком від 18 років.

Як стверджують в інституті соціології, статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,5% для показників близьких до 50%, 3,1% — для показників близьких до 25% або 75%, 2,3% — для показників близьких до 12% або 88%, 1,6% — для показників близьких до 5% або 95%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button