Чому жолуді можуть стати новим «суперпродуктом»?
Вони багаті білком, жирами, клітковиною та мінералами, і довго зберігаються.
Вони багаті білком, жирами, клітковиною та мінералами, і довго зберігаються.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24983 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Жолуді вже давно є доступним харчовим продуктом, адже в сезон їх можна безкоштовно зібрати у парках. Вони багаті білком, жирами, клітковиною та мінералами. З підсмажених жолудів виготовляють жолудево-злакову каву, а з подрібнених – борошно.
У Південній Кореї жолуді вже набули статусу «суперпродуктів», адже люди все більше споживають локшину, желе та порошок із жолудів, пише The Guardian. Їх активно вирощують і в Китаї, де так само перемелюють у борошно.
Минулого місяця Woodland Trust у Великобританії опублікував на своєму веб-сайті статтю про жолуді та способи їх приготування, а Марсі Мейер, яка займається фермерством на острові у Греції, розповіла на популярній платформі Tedx Talk, як випікає печиво з жолудяного борошна.
На її думку, захист дубових дерев та їхнє висадження допоможуть подолати кліматичну кризу. Крім того, жолуді корисні і довго зберігаються, не втрачаючи своїх властивостей.
Британець Фергус Дреннан проводить курси з приготування жолудів, наголошуючи, що це трудоємний процес. Спочатку їх треба очистити від кожуринки. Далі їх слід просушити, а після цього вимочити, щоб вийшли гіркі на смак дубильні речовини. Наступний крок – обсмажити їх чи перемолоти для «кави» чи борошна.
«Минулого року я зробив шоколадний торт із жолудів, – каже британець. – Проте частіше я додаю жолуді в хліб, а також люблю робити з них тальятеле».
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті