Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 89 днів. За цей час ми опублікували 27371 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ewa Pinkonhead/unsplash

Жолуді вже давно є доступним харчовим продуктом, адже в сезон їх можна безкоштовно зібрати у парках. Вони багаті білком, жирами, клітковиною та мінералами. З підсмажених жолудів виготовляють жолудево-злакову каву, а з подрібнених – борошно.

У Південній Кореї жолуді вже набули статусу «суперпродуктів», адже люди все більше споживають локшину, желе та порошок із жолудів, пише The Guardian. Їх активно вирощують і в Китаї, де так само перемелюють у борошно.

Їстівні желе з назвою «dotorimuk», які виготовляють у Кореї. Фото: Wikipedia

Минулого місяця Woodland Trust у Великобританії опублікував на своєму веб-сайті статтю про жолуді та способи їх приготування, а Марсі Мейер, яка займається фермерством на острові у Греції, розповіла на популярній платформі Tedx Talk, як випікає печиво з жолудяного борошна.

На її думку, захист дубових дерев та їхнє висадження допоможуть подолати кліматичну кризу. Крім того, жолуді корисні і довго зберігаються, не втрачаючи своїх властивостей.

Британець Фергус Дреннан проводить курси з приготування жолудів, наголошуючи, що це трудоємний процес. Спочатку їх треба очистити від кожуринки. Далі їх слід просушити, а після цього вимочити, щоб вийшли гіркі на смак дубильні речовини. Наступний крок – обсмажити їх чи перемолоти для «кави» чи борошна.

«Минулого року я зробив шоколадний торт із жолудів, – каже британець. – Проте частіше я додаю жолуді в хліб, а також люблю робити з них тальятеле».

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button