Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tom Mannion

Дизайнерка з Лондону Анні Ларкінс створила замінник курячих яєць із білків бобів, альгінових кислот і солі, повідомляє Dezeen.

«В умовах кліматичних змін ми маємо відходити від тваринництва та досліджувати альтернативні джерела білку», – вважає вона. Лише в Великій Британії щодня споживають близько 36 мільйонів яєц на день.

Фото: Tom Mannion

На її думку, існуючі веганські альтернативи недостатньо відтворюють вигляд курячих яєць, натомість вона намагался створити веганське яйце зі шкаралупою, білком, жовтком, зі схожим смаком та харчовою цінністю.

Зокрема, щоб відтворити специфічний смак яйця, вона використала індійську сіль кала намак, збагачену залізом і сіркою. Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.

Фото: Tom Mannion

Граючись із формою, дизайнерка створила яйця різної дивної форми.

«Мій проєкт – це жартівлива концепція, яка обігрує спрощену тезу про те, що “тваринне є поганим, а рослинне – добрим”, що іноді асоціюється з веганством», – зазначає Ларкінс, додаючи, що створила ці дизайнерські яйця також і для м’ясоїдів.

Фото: Tom Mannion

На її думку, поїдання м’яса має потужне культурне коріння, тож багатьом людям легше споживати замінники, ніж просто відмовитися від продуктів тваринного походження.

Нагадаємо, інша дизайнерка розробила їжу з лишайників на випадок апокаліпсису.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button