Дизайнерка створила веганські яйця дивних форм (фото)
Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.
Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24972 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Дизайнерка з Лондону Анні Ларкінс створила замінник курячих яєць із білків бобів, альгінових кислот і солі, повідомляє Dezeen.
«В умовах кліматичних змін ми маємо відходити від тваринництва та досліджувати альтернативні джерела білку», – вважає вона. Лише в Великій Британії щодня споживають близько 36 мільйонів яєц на день.
На її думку, існуючі веганські альтернативи недостатньо відтворюють вигляд курячих яєць, натомість вона намагался створити веганське яйце зі шкаралупою, білком, жовтком, зі схожим смаком та харчовою цінністю.
Зокрема, щоб відтворити специфічний смак яйця, вона використала індійську сіль кала намак, збагачену залізом і сіркою. Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.
Граючись із формою, дизайнерка створила яйця різної дивної форми.
«Мій проєкт – це жартівлива концепція, яка обігрує спрощену тезу про те, що “тваринне є поганим, а рослинне – добрим”, що іноді асоціюється з веганством», – зазначає Ларкінс, додаючи, що створила ці дизайнерські яйця також і для м’ясоїдів.
На її думку, поїдання м’яса має потужне культурне коріння, тож багатьом людям легше споживати замінники, ніж просто відмовитися від продуктів тваринного походження.
Нагадаємо, інша дизайнерка розробила їжу з лишайників на випадок апокаліпсису.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті