Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: My Southern Health

Після того, як Верховна Рада запровадила штрафи за перевезення дітей до 12 років без дитячих автокрісел, киянин Олег Рівтін звернувся з відкритим листом до сервісів Uber, Uklon, Bolt.

Він прохає компанії запровадити послугу перевезення дітей в автокріслах. В низці міст світу – але не в Києві – у застосунках Uber та Bolt є опція «дитяче крісло», що тарифікується як додаткова послуга. Компанія Uklon не передбачає такої послуги в жодному місті.

Після набуття чинності нового закону для водіїв таксі виникає ризик отримати штраф за перевезення дитини без спеціального крісла. Тож батьки прогнозують, що чимало водіїв відмовлятиме у поїздці з дитиною.

Рівтін закликає сервіси райдшерингу додати у мобільні застосунки можливість замовлення автомобіля з дитячим кріслом, а також активно залучати водіїв, які мають автокрісла.

Наразі на лист відповіли компанії Uklon і Bolt. У пресслужбі Bolt наголосили, що перевезення без автокрісел дітей молодших за 12 років й раніше було заборонено правилами дорожнього руху.

«Ми завжди рекомендуємо нашим водіям не виконувати поїздки, якщо серед пасажирів є діти до 12 років або діти, зростом менше 145 см (навіть у супроводі дорослих), в разі, якщо авто водія не обладнано засобами пасивної безпеки (дитячим кріслом для перевезення дітей). Ми також просимо водіїв встановлювати дитяче крісло, якщо воно є в наявності у пасажирів», – заявили в компанії.

Водночас у Bolt запевнили, що розглядають можливість створити в Україні категорію автівок, обладнаних дитячими кріслами.

Співвласник компанії Uklon Сергій Смус заявив, що окрему категорію автомобілів із можливістю перевезення дітей планують додати у першій половині 2020 року. Цьогоріч таку опцію збираються запустити в тестовому режимі. Партнерами стануть виробники дитячих крісел.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button