Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Gabriele bartoletti stella, Unsplash

Сервіс доставки Glovo планує наступного року запустити в Україні, передусім у Києві, «темні кухні» (dark kitchen), повідомив співвласник компанії Саша Мішо в інтерв’ю The Page.

Темна кухня – це приміщення, де партнери Glovo, наприклад, кафе або ресторани, готуватимуть продукти з власного меню і доставлятимуть через платформу Glovo.

Така система дозволятиме розвантажити кухні власне при закладах, де навантаження зростає з необхідністю готувати і для відвідувачів, і для онлайн-замовників.

Крім того, «темна кухня» дозволятиме закладам продавати своє меню у віддалених районах міста.

Інший проєкт, запуск якого також розглядається в Україні, – темний супермаркет (dark supermarket). Це супермаркет, доступний лише онлайн, знов-таки через платформу Glovo. У ньому присутній передусім асортимент продуктів, які можуть знадобитися покупцям терміново, таких як молоко, цукор тощо – скажімо, 1000–1500 найменувань.

Наприклад, хтось починає готувати і помічає, що відсутні деякі інгредієнти. Ідея «темного супермаркету» полягає в тому, аби кур’єр доставив необхідні продукти протягом 15 хвилин. Такі «темні супермаркети» Glovo вже запустила у Барселоні й Мадриді.

Третій проєкт – темний склад (dark storage). Наразі більшість компаній зберігає свої товари на складах, розташованих далеко за містом. Glovo хоче запропонувати їм зберігати товари на своїх складах, які буде розташовано безпосередньо в місті. Це дозволить доставляти товари протягом 30 хвилин замість 24-48 годин.

Cервіси доставки їжі Glovo та UberEats почали працювати в Києві наприкінці 2018 – на початку 2019 року. У жовтні компанія з Вірменії запустила в Києві сервіс доставки їжі Menu.ua. Компанія Pokupon планує запустити в Києві сервіс доставки їжі «Ракета».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button