Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні, п’ятого листопада, Генеральна прокуратура відмовилася від наміру арештувати Гостиний двір, повідомляє депутат Ігор Луценко.

За його словами, Генпрокуратура звернулася до суду з вимогою арештувати будівлю у рамках кримінального провадження, порушеного «у зв’язку зі спробою київського Фонду держмайна вступити в права власника Гостиного двору від імені держави».

Зокрема, з березня до липня цього року Печерський суд розглянув дев’ять клопотань від Генпрокуратури, зокрема двічі – про арешт Гостиного двору.

Через це держава не могла розпочати реставрацію будівлі, розташованій на Контрактовій площі.

Сьогодні мало відбутися засідання Київського апеляційного суду. Але, як повідомив «Хмарочосу» активіст Павло Калюк, який був там присутній, воно не відбулося через відмову Генпрокуратури від своїх вимог.

Тепер Фонд держмайна зможе передати Гостиний двір на баланс міста для початку консерваційних робіт та подальшої реставрації.

Гостиний двір із 1994 року перебував в оренді «Укрреставрації», строк якої мав закінчитися у 2019 році. У 2011 році прем’єр-міністр Микола Азаров виключив будівлю зі списку пам’ятників архітектури, а 2012 року КМДА дозволила «Укрреставрації» «реконструювати» Гостиний двір під торговельно-офісний центр.

Директором «Укрреставрації» на той час був Дмитро Ярич – колишній бізнес-партнер Марини Пелих, дружини Андрія Кравця – заступника голови Партії регіонів і посадовця часів президентства Віктора Януковича, відомого також як «завхоз Януковича».

21 січня цього року Фонд держмайна України оформив право власності на Гостиний двір.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button