Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цілий поверх на сотні квадратних метрів добудував прокурор ГПУ Костянтин Кулик на даху ЖК у центрі Києва, стверджує Bihus.Info.

У комплексу Дипломат-хол на вулиці Жилянській, 59, за документами має бути 13 поверхів. За словами журналістів, на фото і відео 2016 року так і було. Однак на даний момент журналісти нарахували в будинку 14 поверхів.

Згідно з коментарями представників ОСББ, зайти на 14-й поверх можна тільки через квартиру і туди  «нікого не пускають». Вхід до надбудованого поверху доступний лише прокурору Костянтину Кулику і його співмешканці.

Костянтин Кулик відомий тим, що видання The New York Times звинуватило його в корупції, використанні службових повноважень як «політичної зброї» і спробі вплинути на хід виборів у США.

В Україні Кулика також знають як посадовця, звинуваченого у незаконному збагаченні, як стверджують журналісти. З 2016 по 2019 рік його судили за незконне збагачення.

За даними журналістського розслідування, Кулику належать дві квартири на 13-му поверсі Дипломат-холу загальною площею понад 400 кв м. Крім них сім’я Кулика володіє двома гаражами й приміщенням на даху.

Площа цього приміщення, за документами, 88 кв м, що підтверджує витяг із реєстру нерухомості. Це приміщення зареєстроване на співмешканку Кулика Ірину Німець. Утім, як видно з відео, площа приміщення на даху збільшилася в кілька разів.

За даними журналістів, в єдиному реєстрі документів Державної архітектурно-будівельної інспекції, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, інформація про дозвіл на будівництво на вул. Жилянській, 59 відсутня.

Нагадаємо, що добудова на будинку на Майдані нещодавно демонтували в присутності поліції. Після цього міська влада заявила, що перевірить відповідність нормам закону інших прибудов і надбудов у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button